Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αιμοδοσία, βγαίνει μέσα από την ψυχή και μόνο εθελοντικά.


O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Υπουργείου Yγείας-Κοινωνικής Αλληλεγγύης ιδρύθηκε το 1988 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων ατόμων, που, βλέποντας από κοντά το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Xώρα μας, ήθελε κάτι να προσφέρει στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, που το Υπουργείο σαν Δημόσια Yπηρεσία δεν μπορούσε να προσφέρει, όχι γιατί δεν ήθελε, αλλά η προσφορά δεν δίδεται με νόμους και με εγκυκλίους, αλλά βγαίνει μέσα από την ψυχή και μόνο εθελοντικά.

H έδρα του Συλλόγου μας είναι στο χώρο του Υπουργείου Yγείας-Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι αρωγός όλων των προσπαθειών του και ο μοναδικός με Πανελλήνια εμβέλεια.
Ξεκίνησε με μία ομαδική εθελοντική αιμοδοσία το χρόνο, παίρνοντας 100 μονάδες αίματος.

Σήμερα με μεγάλες προσπάθειες και με τη συμπαράσταση της εκάστοτε Ηγεσίας του Υπουργείου ξεπερνάμε τις 4.000 μονάδες αίματος στην Αττική και πάνω από 10.000 μονάδες στην Περιφέρεια.


Τα μέλη μας είναι Δημόσιοι Yπάλληλοι, Ιδιώτες και πάρα πολλοί φοιτητές και σπουδαστές.
Εκτός της προσφοράς του στην εθελοντική αιμοδοσία έχει και τα εξής άλλα τμήματα.
* Δοτών αιμοπεταλίων.
* Δοτών μυελού των οστών.
* Δοτών οργάνων και ιστών ανθρωπίνου σώματος.
Τμήματα πληροφόρηση για τα ναρκωτικά, έιτζ και οικολογία-περιβάλλον.

Εκδίδει το τριμηνιαίο περιοδικό με την ονομασία " AIMOΔOΣIA & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ", αφίσες, αυτοκόλλητα, ημερολόγια, φυλλάδια και διάφορα άλλα έντυπα για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα κοινωνικά.
O Σύλλογός μας έχει διοργανώσει πολλά συνέδρια, ημερίδες, συναυλίες κλπ., πολλά εκ των οποίων ήταν Πανελλήνια και Διεθνή.

Οι δραστηριότητες του δεν είναι η μόνο η προσφορά αίματος αλλά και η ενημέρωση του πλατύ κοινού για την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος, σε μεγάλους οργανισμούς, Ενορίες, Δήμους, Σχολεία, Πολιτιστικούς Συλλόγους κλπ. Πάνω από 170 φορείς Πανελλαδικά με τη συνεργασία μας έχουν δημιουργήσει Εθελοντική Αιμοδοτική Ομάδα.

Πρωταρχικώς μας στόχος ήταν να ενεργοποιήσουμε μεγάλους φορείς που ίσως από φόρτο άλλων σπουδαίων εργασιών δεν είχαν σαν προτεραιότητα την Εθελοντική προσφορά αίματος.

Η εκκλησία μας και με την δική μας συμπαράσταση τώρα είναι η πρώτη δύναμη στην εθελοντική προσφορά αίματος χωρίς να έχει δώσει ακόμη αυτό που μπορεί να προσφέρει.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση επί σειράν ετών έμενε αδρανής, με το Μήνυμα της Αγάπης που μεταφέρουμε με την Σκυταλοδρομία με μοτοσυκλέτες έχουμε καταφέρει να δραστηριοποιήσουμε πολλούς Δήμους.

Τέλος μεγάλη βαρύτητα έχουμε ρίξει στην ενημέρωση και την δραστηριοποίηση μεγάλων Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και μάλιστα οι έως τώρα προσπάθειες έχουν μεγάλη επιτυχία.

Η συνεργασία μας με το εξωτερικό με αντίστοιχες οργανώσεις είναι αρκετά ικανοποιητική και η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει είναι μεγάλη.

Για την Κοινωνική προσφορά μας, έχουμε δεχθεί επαίνους, επιστολές και κολακευτικά λόγια, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, τον νυν Αρχιεπίσκοπο, από Προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς, Αρχηγών Κομμάτων, Υπουργών κλπ.

Όπως βλέπετε ο φορέας μας είναι ένας ζωντανός και δραστήριος οργανισμός που με την συνεργασία της πολιτείας και άλλων εθελοντικών φορέων, ελπίζουμε πως σύντομα κατορθώσουμε να βάλουμε και την Χώρα μας σε Ευρωπαϊκή τροχιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...