Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Γιώργος Παππάς (ηθοποιός 1903-1958)


Γιός του δημοσιογράφου Σπυρίδωνος Παππά και της ηθοποιού και ποιήτριας Θεώνης Δρακοπούλου (Μυρτιώτισσας) ο Γιώργος Παππάς (1903-1958) σπούδασε Γεωπονική στην Ελβετία και το 1931 εγκατέλειψε τη θέση του στο Υπουργείο Εξωτερικών για να ασχοληθεί με το θέατρο.Μετά το ντεμπούτο του στο θίασο του Μήτσου Μυράτ συνεργάστηκε με τους θιάσους Κοτοπούλη και Κυβέλης και κατόπιν προσελήφθη στο Βασιλικό Θέατρο.
Στην κατοχή συγκρότησε θίασο με την Βάσω Μανωλίδου,τον Αιμίλιο Βεάκη και τον Νίκο Δενδραμή,ενώ μεταπολεμικά συνεργάστηκε με την Κατερίνα Ανδρεάδη και με το ζεύγος Λαμπέτη –Χόρν. 
Μετέφρασε και σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα, δίδαξε στη σχολή του Εθνικού Θέατρου και έπαιξε χαρακτηριστικούς ρόλους στις ταινίες ''Μαντάμ Σουσού'' του Τάκη Μουζενίδη (1948), ''Κυριακάτικο ξύπνημα'' του Μιχάλη Κακογιάννη (1953),''Η Άγνωστος'' του Ορέστη Λάσκου (1956) ''Το τελευταίο ψέμμα'' του Μιχάλη Κακογιάννη (1957) και ''Ο Ανθρωπος του τραίνου'' του Ντίνου Δημόπουλου (1958)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώμερσετ Μωμ, «Διακοπές στο Παρίσι» βιβλιοπαρουσίαση.

Εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία που προτείνω στους βιβλιόφιλους. Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μωμ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωά του καθώς έρχε...